Ulaganje u nekretnine i razvoj vlastitih nekretnina.

Radno vrijemePON - PET 8:00 - 16:00

Profil društva

Društvo Terra Firma osnovano je u studenom 2004. godine kao prvi investicijski fond za nekretnine u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Osnovano je kao dioničko društvo sukladno odredbama Zakona o investicijskim fondovima, odnosno Zakona o trgovačkim društvima.

Društvo je dana 14.05.2009. godine održalo Izvanrednu Glavnu skupštinu na kojoj su donesene odluke o promjeni tvrtke i predmeta poslovanja, radi zakonskih ograničenja u direktna ulaganja u razvoj projekata, a usvojen je i novi Statut Društva. Prema rješenju Trgovačkog suda u Pazinu od 14.08.2009. godine, Terra Firma d.d. i formalno više ne djeluje kao zatvoreni investicijski fond sa javnom ponudom za ulaganje u nekretnine, već kao dioničko društvo za ulaganje u nekretnine.

Navedene statusne promjene omogućile su Društvu da direktno ulaže u svoje nekretnine, povećavajući na taj način njihovu vrijednost i atraktivnost na tržištu te zajednička ulaganja u razvoj projekta s vanjskim partnerima.

Temeljni kapital Društva iznosi 1.000.000 € i sastoji se od 36.000 komada redovnih dionica koje glase na ime.
Dionica Društva ima oznaku TRFM-R-A i uvrštena je na Redovno tržište na Zagrebačkoj burzi.

Statut Društva, koji je osnovni dokument Društva, nalaže: „Društvo će ulagati imovinu s ciljem ostvarenja porasta vrijednosti imovine, odnosno oplođivanja kapitala dioničara Društva primjereno vrstama i rizicima ulaganja. Društvo će ulagati imovinu vodeći računa o sigurnosti ulaganja uz minimiziranje rizika, isključivo u interesu dioničara Društva“.